Elinor op dinsdag

Zelden heb ik me zo senang gevoeld op het strand als afgelopen zomer tijdens het Bear Festival in Sitges, op slechts 30 minuten met de trein van Barcelona. Het Bear Festival is een vrolijk festival voor en door bears. Er zijn bear-films, er is house muziek, een bear boekenclub, er wordt gedanst, de International Bear Brotherhood Vlag hangt uit, de etalages van de winkels van Sitges staan vol teddyberen. In hun beste leren broek of minuscule zwembroekjes flaneren de bears door de straatjes, de sfeer is gemoedelijk, de tapas smakelijk, je neemt nog een vermouth. De uitdrukking van deze wikipedia-bear zegt het eigenlijk allemaal.
screen-shot-2017-01-03-at-9-23-14-pm

Voor de volledigheid: bears zijn gay (of bi) mannen (alhoewel er ook ‘ursula’s’ bestaan, bear-lesbies) die zich identificeren met de bear-subcultuur, meestal (red.) zijn het wat royaler uitgevallen volwassen mannen met veel haar (overal) die zich een ruig imago van mannelijkheid hebben aangemeten. Nou wist ik wel van het bestaan van bears maar dat het er zoveel waren en zoveel soorten dat wist ik niet.
De bear titel is door middel van een hostile take-over toegeëigend, vroeger heetten namelijk alle gay mannen bears (’70’s, San Fran), ook de slankere man met wat minder haar. Tegenwoordig moeten die zich wolf noemen (slank tot volslank). De otter (gespierd slank tot skinny) eet nooit z’n bordje leeg en past wel twee keer in de chubbybear – die weer het andere uiterste is. De panda is de controversieelste bear, dat is een bear met een aziatisch (…) uiterlijk, want panda’s komen uit Azië. Een status apartus heeft de polar bear, een begeerlijke bear met overdadige zilvergrijze lokken (overal). Ook zijn er cubs (berenjongen, niet echt de kindjes dus he, maar bears die nog niet zo harig zijn als hun seniors).  En chasers dat zijn mannen (niet perse zelf bears) die van bears houden. Er zijn trouwens ook kale bears die lijken dat met extra leather straps wel een beetje te compenseren. De bears wordt weleens kwalijk genomen dat ze niet inclusive zijn maar ik zag bears van alle soorten, maten en kleuren met elkaar scrabbelen en tapas delen, een joviale internationale herenclub die al wandelend kunst of buurtroddels doorneemt.
Bears houden van feestjes tot in de late uurtjes dus ’s ochtends had ik het strand voor mij alleen op een paar bejaarden en pompie-bears na, niemand keek naar mijn non-matching ondergoed dat voor bikini moest doorgaag, de ruige bikinilijn droeg ik als (b-)eerbetoon aan mijn nieuwe harige vrienden.
polar-bear
« vorige - volgende »