Elinor op dinsdag

Op het draaien van bepaalde muziek in de supermarkt moeten lijfstraffen komen te staan. Filiaalmanager Van Dalen op z’n knieën, in de ontbijtgranensectie, terwijl het winkelend publiek een week oude kant-en-klare salades tegen z’n knikker mikt. Of gevierendeeld worden door volle winkelwagentjes, hij mag zelf kiezen.

Al schuimend door de kortingenbak Lilac Wine (JB) horen is echt iets verschrikkelijks, dat gun je niemand. Zoiets intiems in de openbaarheid brengen, ondenkbaar. Als ik sta out te zonen bij de komkommers weet je hoe het komt. Muziek heeft net zoals geur (en smaak trouwens) de kracht om mij ogenblikkelijk te transporteren naar een andere tijd, plaats en situatie en ik bepaal graag zelf waar en wanneer dat gebeurd. Stel je voor dat ik die losgeweekte emoties ga koppelen aan het hier en nu en dat ik volschiet iedere keer als de kindervitamines uit het assortiment gaan of unox tomatensoep een nieuwe verpakking krijgt. Nee, gewoon nee.
Ik stel De Veilige Supermarkt Muziek Lijst voor, een zorgvuldig samengestelde lijst nummers (Giel Bielen mag er niet eens naar kijken), waar praktisch niemand iets bij voelt. Of misschien gewoon 100% NL, een beetje Hollands glorie terwijl tussen de schappen.

Bij deze nummer drie van de 100% NL top 250: Nielson – Sexy Als Ik Dans: eh eh eye!

« vorige - volgende »