Kim op maandag

Een van de leukste dingen aan bij iemand blijven slapen is dat je de volgende dag kan snuffelen in de badkamer. Onder de douche alle (ALLE) shampoo’s, conditioners, douchegels, scrubs en vage dingen in vage potjes uitproberen, en je vervolgens te goed doen aan de crèmes (ook al had je dat gewoon van thuis meegenomen) en parfums die je in het medicijnkastje (bewaart iemand daar ooit medicijnen?) kunt vinden. Altijd spannend wat er gebeurt. Soms loop ik de hele dag met een schraal gezicht, omdat die zalf gewoon echt niet lekker voor mijn huid was, of heb ik slap haar, want te veel conditioner die te lang heeft ingetrokken of niet goed is uitgespoeld (ik ben niet zo geduldig).

Ik doe nooit iets in of aan mijn haar. Sinds het lang genoeg is om in een staart te doen, ben ik halverwege de dag dat loshangende haar kotsbeu. Ik heb standaard een elastiekje in mijn zak. Het is hetzelfde met gehakte schoenen en rokjes en jurkjes: heel leuk allemaal, maar ook gedoe. Meestal heb ik nog voor ik er over na heb kunnen denken al een spijkerbroek met gympen aan.

Vandaag ben ik bij het Kruitvat geweest, rechtstreeks naar de afdeling ‘haarverzorging’. Dan loop je tegen deze muur op:
IMG_1875

Ik heb er 15 minuten gestaan. Je vindt er dingen als ‘Out of bed gel’ (wat?) en ‘Radical – 24h fibre gel – sculpeert en maakt keihard’. Waarom zou iemand dat in zijn haar smeren? Ik hoef toch geen helm? Uiteindelijk heb ik gekozen voor mousse voor haar met slag en styling wax, in de aanbieding, van Andrelon. Geen idee wat dat gaat opleveren. Morgen is het haar-wasdag (ik doe dat om de dag ’s ochtends), ik moet om 10 uur lesgeven in Arnhem, en voor die tijd wil graag mijn haar geföhnd en gestyled hebben. Wish me luck.

« vorige - volgende »