Elinor op donderdag

In het Duits (uiteraard) is er een woord voor de paniekerigheid rondom het reizen, Kim je hebt gewoon Reisefieber. Het zal je opluchten dat er nu eindelijk een naam voor je aandoening is, reiskoorts komt vaker voor dan je denkt. Je bent niet alleen. Er is zelfs een therapie voor. Reifie-therapie, waar je ezelsoren moet maken in stadsgidsen uit 2009 en naar films moet kijken van treinen die aankomen en vervolgens verder rijden terwijl jij met een uitgeprint ticket in je hand gutsend van het zweet blijft staan in het decor van een Spaans badplaats stationnetje.
Die Toten Hosen schreven er een liedje over die Reisefieber (album: Opel-gang), tenminste ik denk dat het daar over gaat, mijn Deutsch is niet wat het zou moeten zijn. Lekker nummertje hoor (luister onder). Ik wil op een dag ook een punkband, die noem ik dan (Derdiedasdie) Opel-gang, als ik echt hardop droom zit P.F. Thomése in die band en moet hij drummen met frikadellen.

Persoonlijk raad ik iedereen aan een stacaravan in Ermelo te nemen. Desnoods in Putten want: “Je tijd goed benutten? Kom naar Putten.” En zo is dat. (Hollandsche Rading schijnt ook leuk te zijn). Dan ben je niet alleen ‘echt buiten’ maar ook meteen enkele decennia terug in de tijd. Goed ook in Ermelo heb je een Action, een Kruidvat en een Blokker, maar op de camping heeft de tijd stil gestaan. Er wordt goed slap geluld bij het vuurpotje (pas op, niet met code rood), er wordt jenever geproefd en worst gedeeld, wat wil een mens nog meer. En dat op een uurtje rijden van Amsterdam, en die vergeelde plastic stoelen waar men zo hard om lacht, die zitten ook nog eens verdomd lekker.

« vorige - volgende »