Kim op zaterdag

E. van L. presenteerde vandaag haar chapbook, Met de beste bedoelingen. Het was een bijzondere middag, die plaatsvond in het zwembad van hotel Belvoir, hier in Nijmegen. Terwijl 20 man op opblaaskrokodillen in het zwembad(je) dreef en nog 10 zielige muurbloempjes langs de kant van het zwembad zaten (die hadden hun zwemspullen niet meegenomen en konden in de verzengende hitte van het zwembad alleen toekijken hoe de anderen verfrissing zochten) lazen dichters en schrijvers voor uit eigen werk. Ik mocht ook wat doen, want ik heb E. van L. begeleid.
Ik ‘doe’ meestal niets, ik vind het eng om in het openbaar te spreken, maar ik wil het ook graag leren. Zodat het me dan uiteindelijk makkelijker af gaat. Ik las de speech van iemand anders voor, die er vanwege omstandigheden niet bij kon zijn.
Vooraf, thuis, stond ik voor de spiegel. Ik deed mascara op. Ik waste mijn haar, en deed er mousse in na het drogen. Eenmaal in het zwembad had ik geen geduld om te wachten tot ik moest spreken. Ik wilde het water in. Uiteindelijk las ik voor van natte blaadjes, in mijn badjas, gezeten op de rand van het zwembad, met nat haar, uitgelopen mascara en mijn haar in een knotje.

« vorige - volgende »