Elinor op zondag

Moest even ergens […] van bijkomen en zette de televisie aan want mocht niet meer op mijn telefoon vanwege het cultiveren van een randje-gênantje ernstige TIKTOK-verslaving. Hoe gaat dat ding ook al weer aan? Ha! O. RTL 4, wat? RTL 7. RTL 7 is een… zender? Die bestaat. Op mijn televisie. En kan draaien op herhalingen…? En zo stapte ik dertig (!) jaar terug in de tijd want ze zonden Mister Bean uit, op toch een vrij normaal tijdstip, op de zondagavond. Het onsmakelijke slapstick genie was net bezig zijn te kleine koffertje in te pakken voor een tropische reis. Tot mijn verbazing moest ik er nogal hard om lachen. Hij is ZO tevreden met zijn geschifte improv-oplossingen. Daar kan ik nog wat van leren, want ik heb net de koffer van mijn dochter aan de andere kant van het land laten staan. Die heeft gelukkig een hekel aan sokken en zelden een jas aan. En als je flink doorwast heb je aan anderhalve broek wel genoeg, toch?

Toen Chazia Mourali even later over Madama Butterfly begon, begon op TIKTOK @tahnex aan hun virale sea shanty hit waarvan ik de tekst al aardig mee kan zingen. Ik luister voor de melodie, de harmonieën en voor het kippenvel, vermoedelijk teweeggebracht door de ultrasone / superbass van een piepjong blozend menneke (beer) met de naam Luke the voice. Op TIKTOK (en ja ik ben daar iets te oud voor en soms noem ik het per ongeluk tiktAk) leer je eigenlijk alles maar wat ik niet had verwacht is dat je er een hoop muziek kan ontdekken. Dit nummer van The Mountain Goats kom ik momenteel vaak tegen. Volgens velen is dit HET lijflief voor 2020 (én voor 2021 want deze twintyfusjaren zullen toch de geschiedenisboeken ingaan als één lange keukentafelsessie). Het nummer gaat eigenlijk over het ontsnappen aan een huiselijk geweldsituatie, maar dan nog blijft het wel toepasselijk. Let op het refrein: I am gonna make it, through this year, if fit kills me. En zo eindigt een week met goede hoop, met goede hoop.

@Kim, hee hallo. Gezien het thema van deze week had ik wel nog de behoefte jou even toe te spreken: er komt heus nog wel sneeuw voor jouw baby, mafkees! Dat is sentimenteel op het randje van doemdenken, wat jij doet. Desnoods pak je een vliegtuig naar een land met zon én sneeuw, met je podcast maak je die carbon footprint meer dan goed.

En mag ik van de gelegenheid gebruikmaken je een paar namen voor te schotelen (want jij bent een dapperder mens dan ik) die ikzelf uiteindelijk niet aandurfde voor die van mij:

Panda
Kinga
Bobette
Tinka

En mocht het toevallig toch een jongetje worden (wat ik dus niet denk):

Joao (met ergens een trema)

Ja of Greta. Maar dan leg je dat arme kind wel wat op.

Anyways. Ik ben benieuwd welke van deze jij kiest.
Kusjes. Was weer een fijn weekje met je!

« vorige -