Elinor op zaterdag

Sleetje rijden.
Er zijn minder leuke kanten aan honden. Zelfs ik vind dat. Zo ken ik een doberman die geopereerd moest worden omdat ie per ongeluk een maiskolf had ingeslikt. Ronduit onsmakelijk zijn de anale problemen die zijn ontstaan doordat de hond wolf af is. Heb je weleens een hond gezien die met z’n achterpootjes omhoog z’n hondenanus over de vloer schuurt, Kim? Het ziet er niet uit. Ik ken mensen die het heel grappig vinden, vrienden van me zelfs. Ik heb er ook weleens om gelachen maar inmiddels ben ik woke. Want ik heb mezelf ge-educate en nu weet ik dat het komt door gevulde ge├»rriteerde anaalzakjes.
De anaalzakjes zijn klieren met buisjes die uitmonden in de anus, Kim. Daarin zit een krachtig goedje, dat vroeger toen de hond nog lupus was z’n territorium afbakende, een kilometers ver reikende geur. Onze gedomesticeerde viervoeter is nog steeds uitgerust met die handigheid maar heeft alle lust verloren hem in te zetten. Net als onze blinde darm zijn de anaalklieren nog maar van weinig nut maar ze kunnen je dus flink dwars zitten. Op internet zijn heel veel filmpjes te vinden van honden die met hun anus over het tapijt schrapen. Ik weet niet of de eigenaren van die honden en die tapijtjes zich realiseren dat die stinkgeur er zo langzaam uitgedrukt wordt en in het tapijt verdwijnt. Ik vermoed zelf dat dat een van de redenen is dat het bij sommige hondeneigenaren thuis niet zo superlekker ruikt.
Je kan er gelukkig wat aan doen, Kim. (Schuilt er een Doctor Pimpel Popper in jou?) (Ik twijfel.) Mocht je ooit een hond nemen en hij schraapt over iemands tapijtje dan kan je de kliertjes zelf uitdrukken. Het wordt door dierenartsen niet aangemoedigd maar op Youtube ga je uitgebreide en redelijk veilig ogende methodes vinden. Wel handschoentjes aan hoor. Mocht je dat niks vinden: als je een hond heel erg laat schrikken dan schieten de kliertjes soms per ongeluk leeg. Laat dus nooit zomaar een hond schrikken, Kim. Fijn Pasen!

PS. Heb jij behalve die hondenfilm nog een filmpje waar je altijd om moet lachen? Dat je vaker terugkijkt? Ik was laatst heel erg gestresst en m’n vinger schoot uit en toen zat ik opeens middenin een compilatie Nieuwsbloopers. Nieuwslezers schieten ongelooflijk ongepast in de lach. Zeker anderhalf uur heb ik gekeken, helemaal rimpelig van het lachen van het huilen was ik, heerlijk geslapen daarna. Zo stom. Zo leuk.

« vorige - volgende »